Karriererådgivning

Usikker på veien videre?Befalets Fellesorganisasjon møtte fire pensjonerte/ snart pensjonerte offiserer som kunne bekrefte at de syns overgangen fra militær til sivil karriere har vært utfordrende. Med 40 års erfaring fra Forsvaret har det kommet overraskende på pensjonistene at det å søke en sivil jobb skulle være vanskelig og tidkrevende. Flere hadde også sivil erfaring bak seg, men likevel opplevde de å ikke bli kalt inn til intervju. Alderen ble trukket frem som en faktor av de fire pensjonistene. For å løse problematikken rundt overgangen fra militær til sivil jobb benyttet de seg av karriererådgivning i Astrea. 


Hvem passer Astrea for?

  • For deg som ønsker karriereskifte.
  • For samboer/ ektefelle som flytter grunnet arbeidet til den som arbeider i Forsvaret. Astrea kan bistå i prosessen med å finne nytt arbeid på nytt sted.
  • Pensjonister som trenger støtte i jobbsøkerprosessen.
  • For deg som trenger råd og hjelp til å finne en ny vei, det kan være en ny karrierevei eller en ny vei innenfor det du jobber med i dag.

Astrea passer for hele familien.

Hvordan kan Astrea hjelpe deg?

Flere ansatte i Forsvaret/ pensjonister opplever at de får avslag på søknad tross relevant bakgrunn og erfaring. Astrea har hjulpet mange som har slitt med jobbsøkerprosessen i relevant arbeid etter et karriererådgivningsløp. Gjennom flere detaljerte møter går Astrea gjennom din bakgrunn, forutsetninger og ønsker. I tillegg går de grundig til verks når det gjelder søknader, CV og gjør en detaljert analyse av din fremtoning, kroppsspråk og andre elementer som er med på å gi en arbeidsgiver et inntrykk av deg. Astrea har et stort nettverk med potensielle arbeidsgivere og bistår i søknadsutarbeidelsen. Astrea forbereder deg før intervju og følger deg opp på telefon/mail/sms underveis i prosessen.  

Les mer om karriererådgivningen her.

Et tilbud for hele familien

Forsvaret skiller seg ut fra andre arbeidsgivere på flere områder. Et viktig område er hyppige endringer i arbeidsforholdet. For mange påvirker disse endringene hele familien, og flytting er ikke et ukjent fenomen for mange forsvarsfamilier. Astrea tilbyr ikke bare karriereveiledning til deg som er medlem, men også til familien. Dersom du har en samboer/ektefelle som eksempelvis må bytte jobb for å flytte med deg til nytt tjenestested, kan Astrea hjelpe til med rådgivning. 

Rådgivere som kan faget ditt

Astrea har spisset laget sitt med rett kompetanse, med rådgivere med lang erfaring fra Forsvaret. Dermed besitter Astrea viktig kunnskap om din bakgrunn som forsvarsansatt. De opplever spesielt at personell som har lang fartstid i Forsvaret syns det er utfordrende å orientere seg i det sivile arbeidsmarkedet og vanskelig å markedsføre seg selv. Dette er en av flere ting Astrea hjelper deg med.

 

En god investering

Ved å oppsøke Astrea vil du få tett oppfølging fra første møte. Rådgivningen er individuelt tilpasset og ved å ta i bruk de mest omfattende karriererådgivningsprogrammene garanterer Astrea at du havner i en avklart situasjon innen 6 mnd. 

I tilbakemeldingene fra de pensjonerte offiserene trekkes tilgjengelighet, profesjonalitet og en genuin medmenneskelighet frem som nøkkelord når de beskriver Astrea. De mener at det er verdt å benytte karriererådgivning som et verktøy for å få hjelp til å komme seg videre, enten det er etter utdannelse, ved et veiskille i karrieren, etter en omstilling, ved flytting til et nytt sted eller om du har blitt pensjonist og fremdeles ønsker å jobbe. På lang sikt er karriereveiledning en god investering mener de fire pensjonistene. 

Flere tilbakemeldinger fra over 200 fornøyde kunder kan du lese her. 

Dette er avtalen mellom Astrea og BFO

 

 

For å lese denne artikkelen må du være logget inn

Logg InnBli medlem