INVITASJON - Debatt: Forsvaret - ny runde?

BFO, i samarbeid med andre organisasjoner tilknyttet til Forsvaret inviterer til ny debatt om Forsvaret.Bør 2 % av BNP til forsvar gi ny LTP?

Den nye amerikanske administrasjonen stiller fastere krav ovenfor de europeiske landene i NATO som ikke bevilger 2% av BNP til forsvar innen 2024.

Må vi lage en forpliktende opptrappingsplan for å innfri 2% av BNP innen 2024 og samtidig lage en ny langtidsplan for forsvarssektoren? Kan vi stole på at USA (og NATO) redder oss uansett? Må vi se etter europeiske løsninger? Hva er sannheten om vår forsvarsevne? Får vi en aggressor til å tenke seg om både én og to ganger før noe settes i gang? Hvor lenge holder vi ut på egen hånd? Og hva har denne regjeringen gjort for å styrke Forsvaret og Totalforsvaret i sin regjeringsperiode?

Debatten blir sendt direkte på nett!

Hva kommer til å skje med Hær og Heimevern – landmakten? Hva med et vitalisert og modernisert totalforsvar? Kommer vi til å ha tilstrekkelig kvalifisert personell i nok antall til å løfte Forsvaret? Og hva kommer, og hva bør komme, av penger i de kritiske årene 2018-21?

31. August, kl. 1515, Litteraturhuset.

Debattleder Siri Lill Mannes

Paneldebatt, ledet av Siri Lill Mannes.
I Panelet deltar Forsvarsminister Søreide (H), Tybring-Gjedde (FrP), Huitfeldt (Ap), Navarsete (Sp) og Elvestuen (V).

Direktesending

Ser grafikken feil ut? Klikk her for å laste den inn på nytt.
   

Logg inn for mer informasjon om #AfterDebatt!

For å lese denne artikkelen må du være logget inn

Logg InnBli medlem