Forsvarsministeren erklærer krig mot personellet

Leder BFO er skuffet over metoden regjeringen velger i en slik omstilling.Ærlighet?

BFO sendte umiddelbart (1/9) et skriv til HR-direktøren i Forsvaret, Tom Simonsen og ba om en avklaring.

Leder BFO, Jens B Jahren er opprørt.

I dag står det i Klassekampen og Dagbladet at et slikt notat allerede forelå i april og det vil ramme ca 1000 ansatte med ordinært stillingsvern frem mot 2020.

Forsvarsministeren dolker gjennom dette sine ansatte i ryggen.

Hvorfor hun tilsidesetter virkemidler som gjelder alle andre i staten er for oss uforståelig.

BFO har allerede sendt et skriv til YS Stat v/Leder Pål Arnesen og bedt om et hastemøte, med sikte på at YS tar dette opp med Kommunal og moderniseringsdepartementet.  Dette er en uakseptabel handling av Forsvarsministeren, sier nestleder Rune Rudberg i BFO.

- Selvsagt tar vi saken og et møte! Dette møtet tar vi allerede på onsdag når BFO da forhåpentligvis har fått svar fra Simonsen. Om disse lekkasjene stemmer så må det være historiens dårligste inngang på en omstilling/nedbemanning? Heldigvis så har vi statsansatte et lov og regelverk som gir oss beskyttelse mot slikt og ikke minst så er dette er varsko til alle uorganiserte der ute - organiser dere før det er for sent. Sier YS-Stat leder Pål Arnesen til BFO web.

Jens_aapner_620.JPG

BFO lover våre medlemmer at dette er en sak vi følger tett opp! Dette er en direkte konsekvens av vår advarsel om å gjeninnføre beordringsplikt og samtidig la være å gjeninnføre det utvidede stillingsvernet.


Sist torsdag ble BFO informert, i et møte med arbeidsgiver, at Forsvarsdepartementet har stoppet bruk av virkemidler for personell i Forsvaret ifm omstillingen, men det forelå ikke noe skriftlig.

For å lese denne artikkelen må du være logget inn

Logg InnBli medlem