En ny boform for aktive voksne har kommet til Europa

og vi får muligheten til å bli med!Ny medlemsfordel

Dette er en ny medlemsfordel for alle våre medlemmer i BFO. Bruk vår medlemskode og få et gratis medlemskap i et nettverk med mennesker, aktiviteter og fysiske møteplasser i Ambera.

Den norske eiendomsutvikleren Ambera skal sammen med kjente idrettsprofiler som ishockeyspilleren Mats Zuccarello og tidligere håndballproff Bjarte Myrhol sette en ny standard for hvordan aktive voksne kan bo og leve. Ambisjonen er å skape boligprosjekter med fellesskap som forenkler og beriker livet til de som bor der. Nå har de to prosjekter klare for salg i Spania, og første prosjekt ligger på Costa del Sol. 

-Vi tilbyr en unik livsstil for aktive voksne i våre sydligere prosjekter, og til barnefamilier og aktive voksne i våre nordiske prosjekter, sier Falko Müller-Tyl, administrerende direktør i Ambera Holding.

mer enn bare en bolig

Ved å sette mennesker i fokus i boligprosjektene, skal Ambera sørge for at man får mer enn bare en bolig – også et sosialt, aktivt, helsebringende og morsomt liv. En viktig trend i samfunnet er at mange har et sterkt ønske om fellesskap og deling, og Ambera legger til rette for en ny type boform med tilhørighet, samvær, miljøbevissthet og delingsøkonomi i sentrum.

– Vi mennesker jakter på det gode liv og gjerne da i sammen med venner og bekjente. Amberas filosofi handler om nettopp dette. Vi vil bringe mennesker sammen, fordi det å spille en rolle i andre menneskers liv er grunnleggende, sier gründer og hovedeier av Ambera, Jan Olav Frestad, som har over tjue års erfaring og en brennende interesse for boformer mot mennesker i alderen 50+.

Har med seg flere kjente idrettsprofiler på laget

Med seg på laget har selskapet med seg flere kjente idrettsprofiler, blant annet håndballproffene Bjarte Myrhol og Sander Sagosen og ishockeyspillerne Mats Zuccarello og Henrik Lundquist. De ønsker å være med i fremtidens boform, og har stor tro på at konseptet også vil falle i smak både blant sine foreldre og venner.

Traff meg midt i hjertet

– Da «Zucca» ringte meg og fortalte om Ambera og deres ambisjoner om å skape «communities», så var dette noe som traff meg midt i hjertet, sier svensken Henrik Lundqvist, som er en av de beste målvaktene gjennom tidene i National Hockey League (NHL).

Zucca og Henke

Bjarte Myrhol synes Amberas prosjekter er interessante, siden det går hånd i hånd med måten han ønsker å bo på i fremtiden. 

-Dette handler jo om å fylle dagene med ting som er meningsfylte, ha tilgang til aktiviteter og et sosialt fellesskap i nærheten av boligen din. Jeg vil bo et sted der flere med meg ønsker å bruke dagene aktivt, skaffe nye bekjentskaper og venner. Det å kjenne omgivelsene rundt meg og naboene gjør at jeg føler meg tilfreds og trygg. Dette er uten tvil fremtidens boform. Jeg har ikke helt bestemt meg ennå i hvilket Ambera-prosjekt jeg skal kjøpe min bolig, men det blir garantert i Spania, sier Myrhol.

Henter suksessen fra USA til Europa

Amberas boligprosjekter er inspirert fra vellykkede «Active Adult Communities» i USA hvor det er utviklet over 2000 slike prosjekter for pensjonister i løpet av de siste seksti årene. Byene er bygget rundt fellesskap og aktiviteter som et sentralt element. Frestad har besøkt og studert en mengde av dem, og nå tar han konseptet for første gang til Europa med Ambera.

Skal tenke stort

-Ved et besøk hos Sun City Lincoln i 1995, så jeg med egne øyne hvor stor innvirkning det kan ha på beboernes liv å tilrettelegge for aktivitet og sosial interaksjon. Her så jeg hvor mye samhold, deling av erfaring og vennskap med gode naboer har å si for trivselen, sier Frestad.  

Selskapet skal tenke stort, og skal bygge boligprosjekter med 800-1200 enheter samt et stort aktivitetssenter der beboerne skal kunne møtes for sosiale aktiviteter. Basert på forskning på amerikanske prosjekter har Ambera konkludert med at konseptet fungerer best når prosjektene er av betydelig størrelse.

– En slik størrelse har to mål som er vesentlig for oss: et mangfold av beboere med mange forskjellige interesser som de har lyst til å dele med andre, og en betydelig kostnadsdelingseffekt både i byggefasen og i drift, sier Müller-Tyl.

Ambera Lifestyle skal sikre trivsel i boligprosjektene

Det som skiller Amberas prosjekter fra andre er at de tilbyr ikke bare en bolig, men en livsstil. Ambera Lifestyle har som mål å bli en foretrukket livsstil i Europa og skal tilrettelegge for aktiviteter og tjenester. 

Aktivitetssenteret er det pulserende hjertet i alle Amberas prosjekter, og aktivitetsvertene tilrettelegger for aktiviteter både ute og inne, samt bidrar til å organisere interesseklubber basert på beboernes kunnskap, ferdigheter og livserfaring. Selv om aktivitetstilbudet er stort, vil alenetid og sosialisering være aktive valg i Ambera.

- Ingen liker å bli tvunget til og sosialisere seg, og ingen liker å føle seg utenfor. Ved å sørge for et bredt spekter av aktiviteter og opplevelser, og ved å gjøre dem lett tilgjengelige, åpner vi opp for et liv hvor både alenetid og sosialisering blir aktive valg. Det viktigste er at man har mulighet til å delta i fellesskapet når man vil, fortsetter Frestad.

Ambera Duquesa blir Europas første Active Adult Community på Costa del Sol

Amberas første prosjekt i Spania i La Duquesa på Costa del Sol, og er skreddersydd for aktive voksne 50+ som ønsker å bo i sørligere strøk over lengre perioder av året. Prosjektet ligger vest for Marbella, mellom Sotogrande og Estepona i hver sin retning. Det planlegges å bygge 1500 boliger med omfattende aktivitetssenter. Her er allerede muligheten åpen for å reservere leiligheter, og prosjektet er planlagt innflytningsklart i 2024. 

-Det sosiale konseptet skiller Amberas prosjekter fra alle andre boligprosjekter langs Spania-kysten, og det medfølger store utvendige fellesområder – sosiale møteplasser, tennis- og padel-tennisbaner, fotballbane, svømmebasseng, trenings- spaanlegg, golfbane m.m. Dette er fremtidens boform forteller Frestad.


Fakta

  • Ambera er en norsk eiendomsutvikler. Dette sikrer trygghet, kvalitet og boliger i inn- og utland til en gunstig pris.
  • Selskapet ble etablert i 2017 av gründer Jan Olav Frestad.
  • Amberas første boligprosjekt er Ambera Duquesa på Costa del Sol.
  • Prosjektet er planlagt klart for innflytning i 2024.
  • For mer informasjon, kontakt Ina Svarød i Ambera på e-post: ina@ambera.com eller ring telefonnummer +47 982 57 563.