BFO-barna støtter hjelpearbeid for barn i Libanon.

BFO følger tradisjonen og erstatter julekort med å gi et pengebeløp til et veldedig formål.Skole på flukt

Den tradisjonelle BFO Juletreforfesten kan dessverre ikke gjennomføres i år, dette selvsagt til stor skuffelse for de faste traverne.

BFO har en lang tradisjon ikke å sende ut julekort, men heller å gi en liten gave til et formål vi synes fortjener en påskjønnelse. Vanligvis er et av kriteriene får å få gaven at en representant stiller opp på juletrefotfesten for å fortelle litt om det arbeidet de gjør. Tidligere mottakere er blant annet; Norges Handikapforbunds ungdom, Marita stiftelsen og Veteransenteret på Bæreia.

I år går pengene til Skole på flukt som er Solfrid Raknes sitt arbeid for Syriske flyktninger i Libanon. Mange av BFOs medlemmer har et spesielt forhold til Libanon og menneskene som bor der. Libanon er det landet i verden som har høyest antall flyktninger per innbygger. I samarbeid med organisasjonene MAPS og SAMS arbeider Solfrid Raknes for helsefremming og skolegang for syriske flyktningbarn i Libanon.

Varme jakker er deilig - og viktig for å overleve, lære og å ha det bra. Sawaisa skole, Bekaa, Libanon, Foto: Privat

Solfrid Raknes er Psykologspesialist, PhD, fagutvikler og fagforfatter. Gjennom sitt arbeid i Libanon jobber hun blant mye annet for at barn får delta på et 10-timers psykososialt hjelpeprogram. Et annet prosjekt er Hekle en skole. Syriske flyktningkvinner i Bekaa-dalen hekler fine figurer på bestilling. Kvinnene får 50% av inntektene, mens resten går til skole for barn.


God jul og lykke til

BFO og BFO-barna vet at midlene vil komme godt med og ønsker Solfrid lykke til med arbeidet i Libanon, og ønsker henne og hennes medhjelpere en riktig god jul!

Du kan også hjelpe

Du kan enten overføre penger direkte til bankkonto: 3480.11.83710 eller VIPS: 41617343

Vil du bli fast giver? Da kan du bestemme deg for beløp, eksempelvis 300 kroner som er nok til et barns skolegang per år i MAPS sine skoler, lag "fast betaling" i din nettbank til bankontonr 3480.11.83710 og send en melding til Solfrid om at du har gjort det.

Alle pengene som kommer inn går til dette prosjektet, ingen administrasjonskostnader.

Solfrid rapporterer jevnlig alle donasjoner (du kan være anonym). Solfrid Raknes - Donasjoner