30 år i tjeneste for BFOs medlemmer

Ingen spøk å holde styr på BFOs mange medlemmer opp gjennom årene. Les mer om Mona, som i 30 år har voktet vårt gull - medlemsdatabasen.Mona Rudberg - 30 år i BFO

- Den vanskeligste oppgaven har vel vært å tyde håndskriften på innmeldingsblanketten til rundt 30.000 mannfolk, humrer Mona når hun tenker tilbake på de siste tretti årene.

- Ja, og de stadig skiftende forsikringsporteføljene til medlemsgruppene, skynder hun seg å skyte inn. Elever skal ha disse ordningene, de tjenestegjørende skal på trekk fra den datoen, og ikke glem kadettene på Sjøkrigsskolen - de går jo 4 år nå. Eller var det 3? Bare GBU Modul 2 sier du? Hæ, heter det ikke det lenger? Ja, er de elever eller kadetter egentlig?

Ja, det er neimen ikke lett å holde følge med alle personellkategoriene Forsvaret innfører. Godt hjulpet av føringer fra BFOs kommunikasjonsavdeling blir hvert enkelt medlem sortert inn på rett kategori, med rett tjenestested og lokalforening. Forsikringskryssene på blanketten studeres nøye, forsikringspoliser opprettes og listen sendes til slutt til FP for håndtering av innbetalinger. Og dette nitidige arbeidet har Mona utført med stødig hånd i 30 år.

_MG_0134.jpg
Leder BFO, Jens B Jahren, gir Mona Rudberg blomster og en liten gave som takk for 30 års tjeneste.

Hvordan har du holdt ut så lenge, spør vi:
- Selv om jobben min ofte er rutinepreget er det veldig mye spennende som skjer året rundt. Det er turer, aktiviteter, kongresser og konferanser der jeg også spiller en aktiv rolle. Dette er fine avbrekk fra rutinene, der jeg også får gleden av å møte mange av medlemmene og ikke minst de dyktige tillitsvalgte BFO er full av.

Men den kanskje viktigste grunnen har vært BFO sin familiepolitikk.

Jeg har fått 3 BFO-barn og hatt behov for tilhørende permisjoner. BFO har tilpasset seg og det har gitt meg enorm trygghet. Nå er forsåvidt barna voksne, så nå gir jeg vel litt tilbake til BFO ved å utføre jobben min samvittighetsfullt videre. Jeg er jo på sett og vis født og oppvokst i Forsvaret, så arbeidsmiljøet har passet meg fint, smiler hun.

Ja, for det ble litt farting på deg i ungdommen også?
Jeg er oppvokst med en (ste)far i Forsvaret, og han hadde 11 år og fire beordringer mellom Bardufoss og Skjold i løpet av mine første 13 leveår. Etter det bar det til Elverum, så ja jeg har hatt min andel forsvarsflytting.

Etter utdanning i handel og kontor bar det til Forsvarets Overkommando for min del. Der rakk jeg å jobbe 2 år, først i Hærstaben og deretter i Lufttjenesteinspektoratet, før jeg fikk tips om å søke stilling som kontorassistent i BFO.

1986 var året, og BFO bestod fortsatt av HOF, LOF og SOF, erindrer jeg.

_MG_0172.jpg
Mona fant etterhvert meget god tone med Rune Rudberg på jobb i BFO - og etter litt tid kunne de endelig kalle seg mann og kone.

Og i 2005 fikk du et nytt merkeår…
Ja, jeg het jo Eriksen på den tiden jeg og Rune fant sammen - på jobben. Det var vel kanskje naturlig at jeg endte opp med en offiser til slutt, sier hun smilende. Eriksen ble til Rudberg - og 2 nye bonusbarn flyttet inn hjemme. Tiden etter har vært hektisk, men fantastisk. Jeg hadde 3 sønner, Rune hadde 2 døtre. De har kommet veldig greit overens - men det har blitt noen turer over svenskegrensa for å fylle opp matlagrene ja. BFO skal ha mye av æren for at det har gått fint å ta vare på 5 unger og samtidig være i full jobb. Rune har jo også reist mye, både som omstillingstillitsvalgt, forhandlingsleder, leder kommunikasjonsavdeling og nå som nestleder for BFO.

- Jeg slutter ikke å la meg imponere over BFOs tillitsvalgte. Hvordan de er tilgjengelige for medlemmene hele tiden, og ofte må kaste sekken på ryggen og løpe ut døra for trå hjelpende til. Det er en jobb man virkelig må brenne for - det har jeg enorm respekt for. Og jeg har jo sett min andel tillitsvalgte og ledere komme og gå siden starten. 

- Det er veldig allright å være i et slikt arbeidsmiljø - med dedikerte folk som har et stort hjerte for de de er ansatt og valgt på vegne av.

Jeg slutter ikke å la meg imponere over BFOs tillitsvalgte.

_MG_0151.jpg
Mona fikk blomster og en liten gave av leder BFO før det bar av sted til litt oppgradert lunsj på Cafe Engebret

Er du lei innmeldingsblanketter nå?
- Til tider, kommer det raskt før hun fortsetter.
Jeg har et litt blanda forhold til når kommunikasjonsavdelingen kommer ramlende inn på kontoret med 60-70 blanketter etter en befalselevrunde som nok en gang gikk i BFOs favør. Jeg vet jobben med å tyde blankettene, og legge dem manuelt inn i systemet, må gjøres av meg. Samtidig er jeg også glad for hvert eneste medlem som velger BFO.

 
Jeg har blitt ganske god på å tyde håndskrift kan du si, spesielt etter at epost ble allemannseie og skulle skrives med små bokstaver. Skjønnskrift kan umulig være et seleksjonskriterie inn til Forsvaret tenker jeg, sier hun mens ser ut i rommet og humrer litt.

Blir det 30 år til? 
Du skal aldri si aldri, jeg har ingen planer om å gi meg i alle fall, avslutter Mona Rudberg.

_MG_0181.jpg
BFO takker Mona for de første 30 årene