Lokale lønnsforhandlinger 2019

Følg status på forhandlingene her. Uavhengig av når prosessen og de lokale forhandlingene er ferdigstilt vil virkningsdato på lokal lønn være 1. juli 2019.Status lokal lønn

DTG Status
020720

Det er brudd mellom partene i Forsvaret og saken er fremmet til Statens lønnsutvalg.
Tvisten vil etter våre opplysninger først bli behandlet i Statens lønnsutvalg i løpet av oktober.
Organisasjonene holder døren åpen for videre forhandlinger om pensjonsgivende variable tillegg, så initiativet ligger nå først og fremst hos Forsvaret som arbeidsgiver hvis de ønsker å unngå en videre tvistebehandling med påfølgende mulig rettslig behandling av denne saken.

180520 Brudd i lokal lønn 2019.
290320

BFO og øvrige organisasjoner jobber fortsatt med å forsøke å finne en forhandlingsløsning selv om det fortsatt er en krevende situasjon.  Den pågående Korona situasjonen påvirker naturlig også denne prosessen. De møter som gjennomføres foregår nå primært på ledernivå direkte med Forsvarets ledelse.

Våre medlemmer og øvrige på samme tariffavtale har fortsatt ca 106 mill til gode, med virkningsdato 1. Juli 2019.

280220

Det skulle etter planen vært gjennomført et nytt forhandlingsmøte i dag 28 februar.
Dette møtet er også kansellert  av arbeidsgiver uten at det foreligger noen nærmere begrunnelse. Det er beklagelig at arbeidsgiver ikke klarer å opprettholde en fremdrift i de lokale forhandlingene, der både BFO og øvrige arbeidstakerorganisasjoner på kort varsel er klare til å gjenoppta forhandlingene.

120220

Forsvarsstaben avlyste møtet. Det ble samtidig varslet nytt møte 28. Februar.

Bruddet i pensjonsforhandlingene i Staten vil ytterligere styrke behovet for å få på plass en enighet om pensjonsgivende variable tillegg for våre medlemmer i Forsvaret. Alt annet vil kunne medføre en ytterligere personellflukt fra Forsvaret som vi aldri tidligere har opplevd.

060220

Stillstand siden nyttår. Vi har avventet svar på et omforent samlet krav overfor arbeidsgiver.

Viktig å understreke at alle organisasjoner på vår tariffavtale (BFO, NOF, NTL, Parat Forsvar og UNIO) står unisont samlet i denne saken.

Neste møte 12. Februar

Les mer

171219

Ingen avklaring på lokal lønn.

Les mer

211119

Det er fortsatt stillstand.

Les mer

 

Hvordan fremmer jeg mitt lønnskrav?

Ved å logge inn vil du lenger ned på denne siden få all relevant informasjon du trenger for å forstå lønnsoppgjøret, retningslinjer, teknisk forklaring til innlogging og levering av lønnskrav, samt relevante FAQ'er og dokumenter. 

Dette vil gjøre deg i stand til å levere et best mulig krav.

Alle BFOs medlemmer som ønsker å legge inn et krav må gjøre dette via Minside på bfo.no. 

Problemer med innlogging?

Får du ikke logget inn, vennligst ta en titt på denne hjelpesiden aller først: https://www.bfo.no/hjelp/innlogging, før du eventuelt kontakter våre kontaktpersoner. 

Får ikke rettet avdeling på Min Profil

Hvis avdelingsbenevnelsen på deg er feil på din profil, så er det mulig å skrive inn riktig avdelingsbenevnelse. Men det gjelder bare hvis den nye avdelingsbenevnelsen allerede er registrert i vårt system.

Jammen, jeg skal levere lønnskrav!

Og det går helt fint. Når du kommer til lønnskravskjema, så velger du DIF fra nedtrekksmeny og skriver inn manuelt den nye avdelingsbenevnelsen på din avdeling. Det vil bli registrert på selve lønnskravet.

Kontaktperson ved innloggingsproblemer

Kyrre Felde
IT-drift og arkivansvarlig
970 99 880
Kyrre Felde
IT-drift og arkivansvarlig
970 99 880

Hvorfor skal jeg fremme lønnskrav?

Ved lønnsoppgjørene splittes som regel potten i et sentralt tillegg, som kommer alle til gode, og i en lokal lønnspott, som den enkelte ansatte kan kreve å få en del av. Normalt sett er "lokal" ensbetydende med DIF (i.e. Hæren, Sjøforsvaret, FLO etc). Pengene er like mye arbeidstaker som arbeidsgiver sine, og arbeidstakeren lar sin tillitsvalgte forhandle om dette på sine vegne. 

Vi oppfordrer derfor alle våre medlemmer til å levere et begrunnet lønnskrav.

Ved å fremme et personlig krav vil du øke muligheten din for en bedret lønn gjennom de lokale forhandlingene.  

Logg inn for å lese informasjon om lokale lønnsforhandlinger 2019 og hvordan du skal levere inn krav.

Du må også logge inn for å se lokal lønnspolicy.

For å lese denne artikkelen må du være logget inn

Logg InnBli medlem